KUŘECÍ POLÉVKA S TOFU
Seznam surovin
- vývar kuřecí 2 litry
- tofu 400 gramů
- rajčata 3 kusy
- vejce 3 kusy
- cibulka jarní 1 svazek (vietnamská)
- rybí omáčka 2 lžíce
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl
- koriandr (k podávání)
Postup přípravy
Rajčata nakrájejte na kousky, v pánvi rozpalte olej a krátce je opečte. Dejte je do studeného vývaru a pomalu přiveďte k varu. Pak přidejte na kostičky nakrájené tofu a vařte asi 5–10 minut. Dochuťte rybí omáčkou, a pokud je potřeba, přisolte. Pak do polévky rozklepněte vejce, nechte je chvilku srážet na hladině a poté lehce rozmíchejte hůlkami, aby se trochu roztrhala. Přidejte nasekanou cibulku, ještě chviličku vařte, nakonec vmíchejte koriandr a podávejte.
Poznámka k receptu
Na přípravu geniálně jednoduché polévky použila Hanka čistý kuřecí vývar – není třeba přidávat koření, bylinky ani nic dalšího, polévka to vůbec nepotřebuje. Použijte tedy třeba vývar, který zbude z přípravy kuřecího salátu.
Načítám komentáře...