Kuřecí vývar s tortillami
Seznam surovin
- kuře 1/2 kusu (rozporcované, nebo slepice)
- cibule 1 kus
- zelenina kořenová 100 gramů
- pepř černý 2 kuličky (celý)
- sůl
- tortilla 4 kusy
- sýr Ementál 80 gramů (nastrouhaný nahrubo)
- cibulka jarní 4 kusy
- paprika červená 1 kus
- papričky jalapenos 1 kus (nakládaná)
- avokádo 1 kus (malé)
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (jemně nasekaná)
- limetka 1 kus
Postup přípravy
Omyté kuře nebo slepici zalijte asi 1,5 litrem studené vody, přidejte cibuli, sůl, celý pepř, jalapeňos papričku, uveďte do varu a zvolna vařte do změknutí masa.
Vývar přeceďte, dochuťte a maso oberte z kostí.
Tortilly nakrájejte na nudle, nasypte na plech, vložte do předehřáté trouby a asi 10 minut zvolna pečte (až jsou křupavé).
Do misek rozdělte maso, posypte na jemná kolečka nakrájenou cibulkou, na kostičky nakrájeným oloupaným a vypeckovaným avokádem, na nudličky nakrájenou paprikou, sýrem a petrželkou. Zalijte horkým vývarem a doplňte kouskem limetky.
Podávejte s upečenými tortillami.
Načítám komentáře...