Lohikeitto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci rozpalte máslo, přidejte na tenká kolečka nakrájený pórek (pouze bílou a světle zelenou část) a nechte asi 10 minut na mírném ohni zesklovatět. Mrkev nakrájejte na kolečka, brambory na kostky. Do hrnce přilijte vývar, přidejte nakrájenou zeleninu a na středním plameni vařte buď 20 minut, nebo dokud nejsou brambory skoro hotové.

2. Lososa zbavte kůže a případných kostí, nakrájejte na kostky a přidejte ho do hrnce. Přilijte smetanu a přiveďte k varu. Stáhněte hrnec z plotny, přidejte nasekaný kopr, osolte a opepřete. Přikryjte pokličkou a nechte 10 minut odstát, pak ihned podávejte.

Poznámka k receptu

V téhle tradiční finské polévce se odráží skandinávský přístup ke gastronomii: tedy používání kvalitních čerstvých surovin a jednoduché chutě i příprava. Funguje to - kombinaci brambor, pórku a ryby si zamilujete.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...