Mexická polévka I
Seznam surovin
- kuřecí maso 2 kusy (PRSA)
- nudle rýžové 120 gramů (NEBO VAJEČNÉ)
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- rajčata 1 kus
- paprička chilli červená 1 kus
- kmín římský 2 lžičky (drcený)
- koření chilli 1/4 lžičky
- koriandr 1 lžička (drcený)
- bobkový list 1 kus
- vývar drůbeží 1,5 litru
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
- pepř
K podávání:
- avokádo
- koriandr (čerstvý)
- limetka
- paprička chilli červená
Postup přípravy
1. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, chilli papričku na kolečka. v hrnci rozpalte polovinu oleje a orestujte je, pak přidejte římský kmín, mleté chilli, koriandr a bobkový list a nechte je rozvonět. Zalijte vývarem, přidejte nakrájené rajče, osolte, opepřete a vařte 15 minut.
2. vybrané nudle uvařte podle návodu. Kuře očistěte, podélně rozpulte, osolte, opepřete a na zbylém oleji opečte dozlatova. pak ho po vláknech natrhejte. Z polévky vyjměte bobkový list a rozmixujte ji dohladka. přidejte do ní nudle, kuře a případně nechte krátce prohřát.
3. Avokádo rozpulte, vyhoďte pecku, lžící vyjměte dužinu a nakrájejte ji na klínky. Koriandr nasekejte nahrubo, limetu nakrájejte na klínky, chilli papričku na kolečka. všechny suroviny naskládejte na talíř, ať si každý do polévky dá přesně to, nač má chuť.
Poznámka k receptu
Polévka, kterou si doladíte přesně podle sebe. Kořeněný základ dochuťte limetou a koriandrem a zjemněte avokádem.
Načítám komentáře...