Ostrá králičí polévka
Seznam surovin
- voda 2 litry
- králík 1 kus (předek)
- cibule 1 kus
- pórek 1 kus (8 cm dlouhý špalík)
- žampiony 6 kusů
- cibulka jarní 3 kusy
- mrkev 2 kusy
- česnek 4 stroužky
- paprika chilli 1 kus
- zázvor 1 kus (celý, malý kousek)
- koriandr 10 lístků
- pepř černý 1/2 lžičky (celý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rozmražené maso opláchneme a osušíme. Zeleninu očistíme a opláchneme. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme maso, 1 mrkev, oloupanou překrojenou cibuli, plátky oloupaného zázvoru, pórek rozkrojený na čtvrtiny a celý pepř. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 90 minut. Během vaření podle potřeby doléváme vodou.
Vývar scedíme, maso obereme, nakrájíme a ponecháme stranou. Do vývaru přidáme nakrájené očištěné žampiony, najemno nakrájenou chilli papričku bez semínek, nakrájené jarní cibulky, plátky z druhé mrkve a plátky česneku, osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 15 minut.
Nakonec přidáme pokrájené maso, podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a ozdobíme nasekanými lístky koriandru.
Poznámka k receptu
Zeleninu vyvařenou v polévce můžete využít jako zdravou pochoutku pro domácí mazlíčky.
Načítám komentáře...