Ostrá králičí polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozmražené maso opláchneme a osušíme. Zeleninu očistíme a opláchneme. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme maso, 1 mrkev, oloupanou překrojenou cibuli, plátky oloupaného zázvoru, pórek rozkrojený na čtvrtiny a celý pepř. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 90 minut. Během vaření podle potřeby doléváme vodou.

Vývar scedíme, maso obereme, nakrájíme a ponecháme stranou. Do vývaru přidáme nakrájené očištěné žampiony, najemno nakrájenou chilli papričku bez semínek, nakrájené jarní cibulky, plátky z druhé mrkve a plátky česneku, osolíme, opepříme a zvolna vaříme asi 15 minut.

Nakonec přidáme pokrájené maso, podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a ozdobíme nasekanými lístky koriandru.

Poznámka k receptu

Zeleninu vyvařenou v polévce můžete využít jako zdravou pochoutku pro domácí mazlíčky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...