Passatelli - Parmezánové „knedlíčky“ ve vývaru
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- sůl
- pepř
- strouhanka 200 gramů
- muškátový oříšek 1/2 lžičky (mletý)
- citronová kůra 1 lžička (jemně strouhaná)
- vývar hovězí 3 litry (domácí)
- sýr Parmezán 200 gramů
Postup přípravy
1. Vejce vyklepněte do větší mísy, osolte je, opepřete a zlehka našlehejte metlou. V jiné míse promíchejte strouhanku, parmezán, muškátový oříšek a citronovou kůru. Pak suchou směs promíchejte s vejci a uhněťte kompaktní hmotu.
2. Těsto postupně protlačujte lisem na brambory do parmezánových „dredů“, které, pokrájené po asi 7 - 8 centimetrech, vařte 3 minuty v domácím vývaru.
Poznámka k receptu
Zaujme-li vás chuť knedlíčků, můžete je použít i jinak než „jen“ jako polévkovou zavářku. Uvařte je, sceďte a servírujte s masovým ragú nebo třeba se směsí krevet a slávek. V některých receptech se do směsi přidává i mouka, to když je těsto příliš lepkavé. Důležitý je ovšem poměr strouhanky a parmezánu 1:1.
Načítám komentáře...