Pikantní polévka s kokosovým mlékem a kuřecím masem
Seznam surovin
- kokosové mléko 450 mililitrů
- curry pasta 1 lžička
- rybí omáčka 2 lžíce
- kuřecí maso 1 kus (prso)
- kukuřice 100 gramů (mražená)
- nudle rýžové 1 kus (malé balení)
- paprička chilli červená 1 kus (malá)
- cibulka jarní 2 kusy
Postup přípravy
1. Do hrnce dejte vařit kokosové mléko, metličkou do něj vmíchejte curry pastu (je opravdu hodně pikantní, tak s ní šetřete, doporučená lžička je tak akorát) a rybí omáčku, ta pokrm osolí. Jakmile se mléko začne vařit, přidejte kukuřici a opět přiveďte k varu. Kuřecí prso podélně rozkrojte na poloviny a ty nakrájejte na velmi tenké plátky. Maso postupně vkládejte do vroucího mléka a jednotlivé kousky oddělujte od sebe, aby se všechny stejnoměrně uvařily.
2. Nudle zalijte vroucí vodou, nechte čtyři minuty stát, sceďte a rozdělte do misek. Nudle zalijte polévkou s kousky masa, navrch přidejte jarní cibulku nakrájenou na kolečka a nasekanou chilli papričku.
Poznámka k receptu
Pokud narazíte u vietnamského zelináře na citronovou trávu nebo limetové listy, neváhejte, nadrobno pokrájené dodají polévce chuť i vůni. Chutnat vám ale bude i bez nich.
Načítám komentáře...