Polévka s hřebíčkovými koblížky
Seznam surovin
- hovězí maso 200 gramů (kližka)
- celer řapíkatý 2 kusy (2 řapíky)
- mrkev karotka 2 kusy
- cibule 1 kus
- cibulka jarní 1 kus
- česnek 3 stroužky
- hřebíček 8 kusů
- pepř černý 1 lžička (celý)
- sůl
Na koblížky:
- brambory 50 gramů (vařené, prolisované)
- mouka pšeničná hladká 20 gramů
- bílek 1 kus
- mléko 1/3 decilitru
- máslo pomazánkové 1 lžička
- hřebíček 1 špetka (mletý)
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Hovězí maso opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry studené vody, přidáme oloupanou a na čtvrtky rozkrojenou cibuli, polovinu na kolečka nakrájené karotky, oloupané stroužky česneku, jeden řapík celeru, hřebíček a pepř. Pomalu přivedeme k varu, osolíme a pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření sbíráme z hladiny pěnu.
V misce smícháme všechny přísady na koblížky a připravíme z nich hladké těstíčko. Po lžičkách ho opatrně vkládáme do pánve s rozpáleným olejem, koblížky usmažíme dozlatova a necháme je odkapat na papírové utěrce.
Hovězí vývar přecedíme a znovu přivedeme k varu. Přidáme do něj na plátky nakrájenou zbylou karotku, řapík celeru a jarní cibulku a na kousky nakrájené maso a zvolna vaříme, dokud zelenina nezměkne. Podle potřeby dolijeme vodu a polévku podle chuti přisolíme. Rozdělíme ji na talíře, doplníme smaženými koblížky a ihned podáváme.
Načítám komentáře...