Polévka s hřebíčkovými koblížky

Seznam surovin

Na koblížky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hovězí maso opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 2 litry studené vody, přidáme oloupanou a na čtvrtky rozkrojenou cibuli, polovinu na kolečka nakrájené karotky, oloupané stroužky česneku, jeden řapík celeru, hřebíček a pepř. Pomalu přivedeme k varu, osolíme a pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření sbíráme z hladiny pěnu.

V misce smícháme všechny přísady na koblížky a připravíme z nich hladké těstíčko. Po lžičkách ho opatrně vkládáme do pánve s rozpáleným olejem, koblížky usmažíme dozlatova a necháme je odkapat na papírové utěrce.

Hovězí vývar přecedíme a znovu přivedeme k varu. Přidáme do něj na plátky nakrájenou zbylou karotku, řapík celeru a jarní cibulku a na kousky nakrájené maso a zvolna vaříme, dokud zelenina nezměkne. Podle potřeby dolijeme vodu a polévku podle chuti přisolíme. Rozdělíme ji na talíře, doplníme smaženými koblížky a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...