Polévka s kapříky
Seznam surovin
- mrkev 2 kusy (větší)
- cibule 1 kus
- pórek (kus)
- vývar hovězí 1 litr
- sůl
Na kapříky:
- mouka pšeničná hrubá 100 gramů
- vejce 1 kus (malé)
- voda 1 lžíce (studená)
- petržel hladkolistá 1 lžička (sušená)
- mouka pšeničná hrubá (na vál)
Postup přípravy
Očištěnou celou mrkev, oloupanou cibuli a nakrájený pórek vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Pak polévku osolíme.
Z mouky, vejce, vody a petrželky vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrájíme z něj formičkou malé kapříky, které necháme chvilku oschnout.
Mrkev a cibuli vyjmeme z vývaru, mrkev nakrájíme na kolečka a z každého pak vykrojíme formičkou malou hvězdičku.
Těstovinové kapříky zavaříme do vroucí polévky a vaříme ještě asi 7 minut. Nakonec do polévky přidáme oranžové hvězdičky z mrkve a necháme je už jen krátce prohřát.
Načítám komentáře...