Polévka s kapříky

Seznam surovin

Na kapříky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěnou celou mrkev, oloupanou cibuli a nakrájený pórek vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Pak polévku osolíme.

Z mouky, vejce, vody a petrželky vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát a vykrájíme z něj formičkou malé kapříky, které necháme chvilku oschnout.

Mrkev a cibuli vyjmeme z vývaru, mrkev nakrájíme na kolečka a z každého pak vykrojíme formičkou malou hvězdičku.

Těstovinové kapříky zavaříme do vroucí polévky a vaříme ještě asi 7 minut. Nakonec do polévky přidáme oranžové hvězdičky z mrkve a necháme je už jen krátce prohřát.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...