Polévka s krevetami a širokými nudlemi
Seznam surovin
- vývar kuřecí 1,5 litru
- víno rýžové 250 mililitrů
- sójová omáčka 2 lžíce
- badyán 2 (hvězdičky)
- skořice 1 (svitek)
- nudle rýžové 450 gramů (dlouhé, široké 2cm)
- krevety 250 gramů (vyloupaných)
- zelí 1 kus (baby bok choy)
- cibulka jarní 4 kusy
Postup přípravy
1. Do velkého hrnce nalijte vývar, víno a sójovou omáčku, přidejte badyán a skořici a zahřívejte na mírném plameni až k varu. Plamen ztlumte a nechte vařit dalších 5 minut. Vyndejte koření.
2. Mezitím uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu (vložte je do vroucí vody a odstavte, po 5 minutách slijte a properte studenou vodou) a na grilovací pánvi orestujte z obou stran krevety – minutu z každé strany.
3. Do polévky přidejte krevety, nahrubo pokrájené zelí baby bok choy, podélně rozkrájenou jarní cibulku a uvařené nudle. Nechte 3–4 minuty prohřát a podávejte v hlubokých miskách.
Poznámka k receptu
Tip: Nudle z polévky se nejlépe loví hůlkami, méně zdatní nechť si k lžíci vezmou na pomoc vidličku. Při servírování polévky se na nudle může hodit kuchařská pinzeta.
Načítám komentáře...