Polévka s mletým masem, kukuřicí a hráškem
Seznam surovin
- olej 1 lžíce
- cibule bílá 3 kusy (středně velké)
- hovězí maso 250 gramů (mleté)
- bobkový list 1 kus
- kukuřice 150 gramů (mražená)
- hrášek 150 gramů (mražená)
- petržel hladkolistá (k podávání)
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
Na oleji zpěňte cibule nakrájené na nudličky. Přimíchejte mleté maso, lehce je osmahněte a vařečkou rozdělte na malé kousky. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list, zalijte horkou vodou a mírným varem nechte probublávat asi 20 minut. Přisypte kukuřici a hrášek a vše ještě krátce povařte. Polévku posypte najemno nasekanou petrželkou či nasekanou celerovou natí.
Načítám komentáře...