Polévka se špekovými knedlíčky
Postup přípravy
1. Rohlíky nakrájejte na menší kostičky a v misce je pokapejte mlékem. Cibuli nasekejte nadrobno a špek nakrájejte na drobné kostičky. Obojí orestujte na másle.
2. V míse smíchejte osmaženou cibulku a špek s pažitkou, majoránkou, vejcem, moukou a kostičkami rohlíků.
3. Směs dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a tvořte středně velkké knedlíčky (asi o velikosti pingpongového míčku).
4. V mírně osolené vodě je uvařte doměkka (jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené). Před podáváním uveďte vývar do varu, knedlíčky rozdělte do talířů a přelijte je horkým vývarem. Ozdobte najemno pokrájenou petrželkou.
Poznámka k receptu
Silný hovězí vývar s rustikálními špekovými knedlíčky tak, jak ho podávají v Rakousku, bude poctivým startem svátečního oběda.
Načítám komentáře...