Polévka se špekovými knedlíčky

Seznam surovin

Na 4 porce:

Knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rohlíky nakrájejte na menší kostičky a v misce je pokapejte mlékem. Cibuli nasekejte nadrobno a špek nakrájejte na drobné kostičky. Obojí orestujte na másle.

2. V míse smíchejte osmaženou cibulku a špek s pažitkou, majoránkou, vejcem, moukou a kostičkami rohlíků.

3. Směs dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a tvořte středně velkké knedlíčky (asi o velikosti pingpongového míčku).

4. V mírně osolené vodě je uvařte doměkka (jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené). Před podáváním uveďte vývar do varu, knedlíčky rozdělte do talířů a přelijte je horkým vývarem. Ozdobte najemno pokrájenou petrželkou.

Poznámka k receptu

Silný hovězí vývar s rustikálními špekovými knedlíčky tak, jak ho podávají v Rakousku, bude poctivým startem svátečního oběda.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...