Polévka z drobů s játrovými knedlíčky

Seznam surovin

Vývar:

Zavářka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do osolené vroucí vody dejte droby. Přidejte k nim cibuli, česnek, celý pepř a sušené houby. Vařte mírným varem asi 20 až 30 minut, až bude vše měkké. Jako poslední do vývaru vložte očištěnou mrkev, kousek celeru a petržel (ne sladký pastinák!) a vařte ještě asi 15 minut.

2. Zavářka: Játra umelte na masovém strojku. Zasypte je strouhankou, přidejte vejce, okořeňte pepřem a rozemnutou majoránkou a ochuťte česnekem a solí.

3. Hmotu promíchejte, případně zřeďte trochou vývaru a lžičkou oleje a tvořte z ní menší kuličky. Zavářejte je do scezené polévky (asi na 10 minut). Do polévky vložte ještě obrané maso a na kousky pokrájené uvařené droby. Přidejte pokrájenou kořenovou zeleninu a posypte pažitkou či petrželkou.

Poznámka k receptu

Chuť tohoto vývaru ještě posílí houby a dotáhnou skvělé játrové knedlíčky!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...