Polévka z drobů s játrovými knedlíčky
Seznam surovin
Vývar:
- kuřecí vnitřnosti (mohou ale být také slepičí či kachní)
- kuřecí skelet 2 kusy
- cibule 1 kus (menší se slupkou a překrojená)
- česnek 5 stroužků
- houby sušené 1 hrst
- mrkev 1 kus
- celer 1/4 kusu (malý)
- petržel kořenová 1 kus
- pažitka 1 hrst (najemno pokrájená)
- petrželka velkolistá 1 hrst (najemno pokrájený)
- sůl
Zavářka:
Postup přípravy
1. Do osolené vroucí vody dejte droby. Přidejte k nim cibuli, česnek, celý pepř a sušené houby. Vařte mírným varem asi 20 až 30 minut, až bude vše měkké. Jako poslední do vývaru vložte očištěnou mrkev, kousek celeru a petržel (ne sladký pastinák!) a vařte ještě asi 15 minut.
2. Zavářka: Játra umelte na masovém strojku. Zasypte je strouhankou, přidejte vejce, okořeňte pepřem a rozemnutou majoránkou a ochuťte česnekem a solí.
3. Hmotu promíchejte, případně zřeďte trochou vývaru a lžičkou oleje a tvořte z ní menší kuličky. Zavářejte je do scezené polévky (asi na 10 minut). Do polévky vložte ještě obrané maso a na kousky pokrájené uvařené droby. Přidejte pokrájenou kořenovou zeleninu a posypte pažitkou či petrželkou.
Poznámka k receptu
Chuť tohoto vývaru ještě posílí houby a dotáhnou skvělé játrové knedlíčky!
Načítám komentáře...