Polévka z fazolek a drůbežích jater
Postup přípravy
1. Oloupanou cibuli nakrájejte na nudličky.
2. V hrnci zahřejte olej a máslo, zpěňte cibuli, přidejte dobře očištěná játra nakrájená na malé kousky a nadrobno pokrájené rajče, vše zprudka orestujte. Zalijte horkým vývarem nebo vodou, přidejte očištěné fazolky nakrájené na kousky dlouhé asi 2 cm, koření, osolte, přiveďte k varu, pak ztlumte teplotu a na mírném ohni nechte probublávat asi 15 minut.
3. Přidejte vlasové nudle a vařte ještě 5 minut. Hotovou polévku posypte chuťově výraznou řeřichou.
Poznámka k receptu
Rychlá polévka vydá za celé jídlo. Pokud nemáte po ruce vývar, klidně použijte jen vodu, játra a zelenina ji výborně ochutí.
Načítám komentáře...