Polévka z krůty
Seznam surovin
- krůtí maso 1 balení (droby)
- mrkev 2 kusy
- petržel kořenová 2 kusy
- celer 1/2 kusu
- hrášek 1 hrst (mražený)
- palačinka 2 kusy (upečené, slané)
- máslo 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- muškátový oříšek (mletý, nebo nastrouhaný)
- pepř černý (celý)
- bobkový list (celý)
- sůl
Postup přípravy
Droby, krůtí maso, očištěnou kořenovou zeleninu a koření zalijeme studenou vodou a dáme vařit.
Mezitím zvlášť povaříme zmrazený zelený hrášek. Vychladlé palačinky stočíme a nakrájíme na nudličky. Hotový vývar přecedíme, dochutíme muškátovým oříškem, drceným česnekem, přidáme uvařený hrášek, lžičku másla, nakrájené droby a máslo.
Polévku necháme přejít varem a odstavíme. Do každého talíře vložíme několik palačinkových nudliček a zalijeme je polévkou.
Palačinky můžete koupit, nebo udělat podle receptu na lité těsto, který najdete zde.
Načítám komentáře...