Rychlý hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Seznam surovin
- houska 2 kusy
- játra 200 gramů (kuřecí)
- cibule 1 kus
- olej 2 lžíce
- vejce 1 kus
- strouhanka 2 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka
- vývar hovězí 1,5 litru
- mrkev 2 kusy
- hrášek 200 gramů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Housky nakrájejte na kousky a namočte do vody. Důkladně je vyždímejte a smíchejte s namletými játry.
2. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte na oleji. Poté ji přidejte do směsi s játry. Osolte, opepřete, přimíchejte vejce, strouhanku a trochu nasekané petrželové natě. Dejte na asi 20 minut do chladničky odpočinout.
3. Mezitím do vývaru vhoďte mrkev nakrájenou na kolečka a hrášek a přiveďte k varu.
4. Z chladničky vyndejte játrovou směs a tvořte z ní kulaté knedlíčky. Ve vývaru je vařte asi 8 minut.
5. Jednotlivé porce ještě dozdobte petrželkou.
Načítám komentáře...