Slepičí vývar
Seznam surovin
- slepice 1 kus (kuchyňsky upravená)
- pepř černý (celý)
- nové koření (celé)
- koriandr
- cibule 1 kus (menší)
- zelenina kořenová 200 gramů
- pažitka 1 hrst (nebo petrželka)
- těstoviny 2 hrsti (nočky nebo knedlíčky)
Postup přípravy
Slepici očistíme, opláchneme, spaříme vroucí vodou a vaříme v tlakovém hrnci 10 - 15 minut. Hrnec zchladíme a otevřeme, přidáme sůl, koření, oloupanou a překrojenou cibuli a zeleninu. Vaříme ještě asi 5 - 8 minut.
Vývar scedíme maso obereme z kostí a vrátíme zpět do vývaru, přidáme těstoviny, nočky nebo knedlíčky a doplníme nakrájenou zeleninou a petrželkou nebo pažitkou.
Načítám komentáře...