Slepičí vývar s knedlíčky a nudlemi

Seznam surovin

Na knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Slepici očistíme, omyjeme, rozsekneme na čtvrtky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme očištěný celer nakrájený na silnější plátky, půlku oloupané mrkve a oloupanou cibuli, celý pepř a sůl, zvolna přivedeme k varu a vaříme asi 90 minut. Během vaření opatrně odstraňujeme pěnu z povrchu a podle potřeby doléváme vodu.

Pak polévku přecedíme, maso obereme a nakrájíme na kostky. Vývar přivedeme znovu k varu, postupně do něj zavaříme připravené knedlíčky a vaříme 10 minut. Pak přidáme na nudličky nakrájenou zbylou mrkev s pórkem a nakrájené maso a vaříme asi 5 minut.

Těsně před podáváním polévku podle chuti dosolíme a přidáme do ní nudle, které jsme uvařili zvlášť v osolené vodě.

Knedlíčky: Z housek odkrojíme kůrku, nakrájíme je na kostičky, pokropíme mlékem a necháme rozmočit. Játra utřeme tupou stranou nože a vložíme do misky. Přidáme vejce, česnek utřený se solí, mouku, rozmočené housky a máslo, opepříme a promícháme. Hmotu necháme odpočinout a pak z ní utvoříme v dlaních malé knedlíčky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...