Vepřová polévka s ovesnými knedlíčky
Seznam surovin
- voda 2 litry
- vepřové maso 500 gramů (žebírka)
- bobkový list 2 listy
- pepř černý 1/2 lžičky (celý)
- nové koření 1/2 lžičky (celé)
- sůl
- pažitka 1 lžíce (nasekaná, na posypání)
- brokolice 200 gramů
Na knedlíčky:
- ovesné vločky 50 gramů
- vejce 1 kus
- sýr polotvrdý 50 gramů (Eidam jemně nastrouhaný)
Postup přípravy
Žebra vložíme do hrnce, zalijeme je studenou vodou, přidáme bobkové listy, nové koření a celý pepř, osolíme, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi hodinu a půl. Během vaření sbíráme pěnu, která se tvoří na hladině.
Vločky umeleme a smícháme s rozšlehaným vejcem a sýrem tak, aby vznikla hmota.
Vývar slijeme, koření odstraníme a z žeber obereme maso. Vrátíme ho zpět do vývaru, znovu ho přivedeme k varu a přidáme brokolici rozebranou na růžičky.
Z připravené vločkové hmoty lžičkou tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do vroucí polévky a vaříme ještě 3 minuty.
Hotovou polévku posypeme nasekanou čerstvou pažitkou.
Načítám komentáře...