Vývar při nachlazení

Seznam surovin

Vývar:

Bylinkové knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuřecí stehno (nebo skelety), překrojenou hlavičku česneku, cibuli (i se slupkou, také překrojenou) a na menší kousky pokrájený zázvor zalijte 2l studené vody a vínem a přiveďte k varu. Stáhněte oheň, osolte, vložte koření a odkryté nechte probublávat přibližně 2 hodiny.

2. Vývar poté přeceďte přes síto. Maso oberte a najemno nasekejte nebo pomelte. Přidejte k němu vajíčko, nasekané bylinky, majoránku a prolisovaný česnek. Zahustěte dětskou krupičkou tak, abyste z hmoty mohli tvarovat menší knedlíčky.

3. Obalte je ve strouhance a povařte přibližně 10 minut v polévce.

4. Polévku podávejte ozdobenou najemno nasekanou jarní cibulkou.

Poznámka k receptu

Horký a poctivý vývar dokáže léčit, zejména při nachlazení. Je-li navíc obohacen o zázvor, zažene i čerta!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...