Vývar při nachlazení
Seznam surovin
Vývar:
- kuřecí skelet 2 kusy (nebo jedno stehno)
- česnek 1 kus
- cibule 1 kus
- zázvor (asi 10cm neloupaný omytý )
- víno bílé 500 mililitrů
- bobkový list
- pepř
- nové koření
- koření chilli 1 špetka
- cibulka jarní (na ozdobení)
Bylinkové knedlíčky:
- kuřecí maso (obrané vařené )
- vejce 1 kus
- bylinky (libeček, kopřivy, tymián a čerstvá majoránka)
- česnek 3 stroužky
- dětská krupice
- strouhanka (na obalení )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuřecí stehno (nebo skelety), překrojenou hlavičku česneku, cibuli (i se slupkou, také překrojenou) a na menší kousky pokrájený zázvor zalijte 2l studené vody a vínem a přiveďte k varu. Stáhněte oheň, osolte, vložte koření a odkryté nechte probublávat přibližně 2 hodiny.
2. Vývar poté přeceďte přes síto. Maso oberte a najemno nasekejte nebo pomelte. Přidejte k němu vajíčko, nasekané bylinky, majoránku a prolisovaný česnek. Zahustěte dětskou krupičkou tak, abyste z hmoty mohli tvarovat menší knedlíčky.
3. Obalte je ve strouhance a povařte přibližně 10 minut v polévce.
4. Polévku podávejte ozdobenou najemno nasekanou jarní cibulkou.
Poznámka k receptu
Horký a poctivý vývar dokáže léčit, zejména při nachlazení. Je-li navíc obohacen o zázvor, zažene i čerta!
Načítám komentáře...