Vývar s vejcem
Seznam surovin
- bujon 1 litr (hovězí, z kostky)
- chléb 3 (krajíce)
- olej olivový 2 lžíce
- sýr Parmezán 2 lžičky (nastrouhaného)
- vejce 4 kusy (1 na každý talíř)
- výhonky (nebo petrželka, na ozdobu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Přiveďte k varu 1 l vody a přidejte do ní kostku hovězího bujonu.
2. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a chléb pokrájený na kostičky na něm osmahněte.
3. Do talíře vložte část chleba, zasypte ho nastrouhaným parmazánem, rozklepněte na něj vejce a vše zalijte vroucím vývarem. Dochuťte solí a pepřem, ozdobte zelenými výhonky a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Místo nastrouhaného parmazánu použijte plátek uzeného eidamu.
Načítám komentáře...