Zelená detoxikační polévka
Seznam surovin
- pórek 2 kusy
- špenát 2 hrsti
- hrášek 300 gramů (mražený)
- batáty - sladké brambory 1 kus
- česnek 5 stroužků
- vývar zeleninový 1,2 litru
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
- klíčky (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Pórek nakrájejte na kolečka, batát oloupejte a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte olej a restujte na něm pórek, dokud nezměkne a nezesklovatí. Přidejte batát a prolisované stroužky česneku, promíchejte, zalijte vývarem, osolte a opepřete.
2. Vařte doměkka asi 15 minut. Nakonec přidejte rozmražený hrášek a opraný špenát, ještě pár minut povařte a pak rozmixujte dohladka. Jednotlivé porce ozdobte čerstvými klíčky.
Načítám komentáře...