Belgická kerblíková polévka
Seznam surovin
- kerblík 200 gramů
- salát hlávkový 1 kus
- brambory 600 gramů
- máslo 2 lžíce
- smetana zakysaná 5 lžiček
- voda 2 litry
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Brambory oloupejte a pokrájejte na kousky, omyjte kerblík a salát.Ve velkém kastrolu uveďte do varu cca 2 litry vody, vložte brambory, salát a kerblík (trochu čerstvého kerblíku nechejte stranou na pozdější ozdobení). Osolte, opepřete.
Vařte až jsou brambory měkké a pak rozmixujete podle vlastní chuti na jemno, nebo jen rozmělněte na hrubo. Přidejte čerstvé máslo.
Těsně před podáváním přidejte do každé porce lžíci zakysané smetany a sekaný kerblík.
Poznámka k receptu
Nakonec můžete přidat trochu česneku nebo čerstvě mletého pepře z mlýnku. Z salátu můžete použít jen okrajové listy a pochutnat si na syrovém srdíčku.
Načítám komentáře...