Boršč II
Seznam surovin
- hovězí maso 500 gramů (žebra)
- kuřecí skelet 2 kusy
- zelenina kořenová 300 gramů (na vývar)
- zelí bílé 1 kus (malé nakrájené najemno)
- řepa červená 4 kusy (menší nastrouhané a zakapané šťávou z 1 citronu )
- brambory 4 kusy (4-5 kusů menších nakrájených)
- sádlo (trocha husího nebo kachního )
- cibule 1 kus
- mrkev 1 kus
- rajčatový protlak 2 lžíce
- cukr 1 lžíce
- kopr (nasekaný)
- sůl
- pepř
- česnek (několik stroužků rozdrcených)
Postup přípravy
1. Maso, skelety a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu zalijte ve velkém hrnci studenou vodou, uveďte do varu a pak pozvolna vařte asi 3 hodiny. V začátku varu sbírejte vzniklou pěnu, aby se vývar nezkalil. Sceďte ho, libové maso nakrájejte na menší a úhledné kousky.
2. Maso vraťte do vývaru, přidejte zelí, řepu a brambory a povařte 15 až 20 minut.
3. Mezitím osmažte na rozehřátém sádle nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev. Vmíchejte rajčatový protlak a cukr. Směs přidejte do polévky a povařte ještě 5 minut. Polévku dochuťte, přidejte do ní nakrájený kopr a česnek a podávejte
Poznámka k receptu
Tato polévka se stala synonymem ruské kuchyně, ale její nejlepší verze pocházejí opět z Ukrajiny.
Načítám komentáře...