Bramboračka s houbami
Seznam surovin
- houby sušené 3 hrsti
- máslo 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- brambory 4 kusy
- mrkev 1 kus
- celer 1/2 kusu
- cibule 2 kusy
- petržel hladkolistá 1 kus
- vejce 1 kus
- česnek 4 stroužky
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup přípravy
1. Houby vložte do hrnce, zalijte je asi půllitrem vody a chvíli povařte.
2. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a dozlatova na něm opražte mouku. Vzniklou jíšku zalijte zhruba litrem studené vody nebo vývaru, důkladně promíchejte, přidejte oloupané a pokrájené brambory
i zeleninu. Přilijte vývar s houbami a přiveďte k varu.
3. Okořeňte a vařte do změknutí, asi 15 minut. Přibližně 5 minut před koncem varu vyklepněte do polévky vejce a lehce ji promíchněte. Nakonec ji dochuťte prolisovaným česnekem se solí.
Načítám komentáře...