Bramborovopórková polévka
Seznam surovin
- brambory 4 kusy
- pórek 1 kus (střední)
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- olej 0,4 decilitru
- pepř černý (mletý )
- sůl
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme 6 dl vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na kostky, vložíme je do vroucí vody v kastrolu a necháme vařit.
V kastrůlku rozehřejeme olej, přimícháme mouku a na středním ohni za stálého míchání připravíme světle hnědou jíšku. Odstavíme ji z ohně, zalijeme asi 5 dl studené vody, dobře ji rozšleháme a přilijeme do hrnce k vařícím se bramborám.
Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na proužky. Také je přidáme do hrnce s bramborami a vše společně uvaříme doměkka. Na závěr polévku podle chuti osolíme a opepříme.
Načítám komentáře...