Bylinková polévka I
Seznam surovin
- vývar 1,5 litru (z kostí)
- mrkev 1 kus
- celer 1/4 kusu
- petržel kořenová 1 kus
- celer řapíkatý 2 snítky
- cibule 1 kus
- hrášek 200 gramů (mražený)
- rozmarýn 1 snítka
- olej olivový 2 lžíce
- bylinky 2 lžíce (nasekané - kopřiva, petržel, pažitka)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Vývar uveďte do varu. Vsypte do něj nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky nakrájený řapíkatý celer a cibuli, hrášek a snítku rozmarýnu.
2. Nechte vařit asi 15 minut, vyjměte rozmarýn, vlijte olej, vsypte bylinky, osolte a opepřete. Důkladně rozmixujte tyčovým mixérem do pěny.
3. Polévku ihned podávejte, posypanou bylinkami. Můžete ji doplnit plátky bílého, nasucho opečeného pečiva potřeného česnekem a lžící smetany
Poznámka k receptu
Najdete ji už u M. D. Rettigové, toto je ovšem verze pro 21. století!
Načítám komentáře...