Cajun cibulová polévka
Seznam surovin
- cibule 400 gramů
- rajčata 250 gramů (drcená )
- sůl
- pepř
- cukr 30 gramů
- ocet vinný 10 gramů
- sýr Parmezán 200 gramů
- česnek 50 gramů
- sójová omáčka 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 100 gramů
- olej olivový 50 gramů
- koření cajunské 15 gramů
- koriandr 10 gramů (čerstvý)
Postup přípravy
Cibuli orestujeme na oleji s česnekem a cajunským kořením, zalijeme drcenými rajčaty, trochou vody, osolíme, opepříme a necháme na pár minut přejít varem.
Zmouky a oleje uděláme jíšku a lehcejí polévku zahustíme. Dochutíme sojovou omáčkou, vinným octem, cukrem a čerstvým koriandrem a necháme 10 minut provařit.
Nakonec polévku stáhneme z ohně a nasypeme do ní polovinu parmazánu. Při expedici na talíře pak použijeme druhý díl parmazánu, nebo si můžeme udělat krutónky z bagety sypané sýrem. Polévku dozdobíme nasekanou pažitkou nebo čerstvou bazalkou.
Načítám komentáře...