Celerová polévka
Seznam surovin
- vývar zeleninový 7,5 decilitru (i z kostky)
- celer řapíkatý 1 kus (cca 600 g)
- olej
- cibulka jarní 3 kusy
- smetana na šlehání 1,25 decilitru
- žloutek 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Celer dobře opereme a nakrájíme na dílky, které ještě nakrájíme na malé kostky. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájené cibulky. Přidáme celer a krátce vše podusíme.
Přilijeme smetanu a vaříme na mírném ohni, dokud celer nezměkne. Pak vše rozmixujeme, zalijeme vývarem, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně. Do hotové polévky přidáme rozmíchaný žloutek a případně ji ještě dochutíme.
Jednotlivé porce můžeme na talíři posypat petrželkou nebo osmaženými kostičkami bílé veky.
Načítám komentáře...