Chřestová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ukrojte špičky (3 cm) z poloviny chřestu a dejte je stranou. Odkrojte případné dřevnaté konce a poté nakrájejte zbývající chřestové stonky na kousky o velikosti cca 5 cm.

Rozehřejte máslo na velké pánvi a přidejte cibuli s pórkem. Na mírném ohni nechte pražit cca 5 minut, až jsou měkké. Přidejte kousky chřestu a vařte dalších 5 minut až do změknutí. Přilijte vývar a zvolna vařte bez poklice po dobu 2 až 3 minut nebo dokud chřest není měkký.

Sundejte z plotny, dobře okořeňte a nakonec polévku rozmixujte v mixéru. Propasírujte přes síto na čistou pánev, přidejte trochu vymačkané citrónové šťávy a podle potřeby dochuťte.

Mezitím uvařte ve slané vodě špičky chřestu, které jste si dali stranou vařte je asi 2 minuty až do změknutí a poté je opláchněte ve studené vodě. Špičky chřestu přimíchejte do krémové polévky a jemně prohřejte.

Poznámka k receptu

Polévku lze podávat i studenou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...