Cibulačka
Seznam surovin
- olej 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- cibule 4 kusy (velké)
- vývar hovězí 1 litr
- bageta 4 plátky (nebo veka)
- bílek 2 kusy
- sýr polotvrdý 100 gramů (Gouda, nebo Eidam 45 %)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 lžíce (najemno nasekaná)
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
V širším hrnci zahřejte olej s máslem. Přidejte cibule nakrájené na nudličky a osmažte je dozlatova.
Zalijte silným hovězím vývarem a pak mírným varem zakryté vařte asi 20 minut. Dochuťte.
Mezitím opražte v troubě plátky pečiva. Opečené krajíčky potřete směsí sněhu z bílků a nastrouhaného sýra. Vložte je do misek s horkou polévkou a krátce zapečte v troubě rozpálené na 200 °C. Nakonec polévku posypte nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...