Cibulačka s černým pivem
Seznam surovin
- cibule 6 kusů
- pivo tmavé 5 decilitrů
- máslo
- olej
- česnek 4 stroužky
- cukr 1/2 lžičky
- vývar kuřecí 6 decilitrů
- sůl
- pepř
- badyán 1/2 kusu (celý)
- kmín (drcený)
- chléb 4 plátky (na opečení )
- petržel kadeřavá/kudrnka
Postup přípravy
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Vše orestujeme na oleji s máslem. Restujeme do lehké zlaté barvy.
Přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Zalijeme pivem, vývarem, přidáme koriandr a pomalu vaříme asi 15 minut.
Dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Zdobíme nasekanou zelenou petrželkou a kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Načítám komentáře...