Domácí česnečka
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpáleném sádle. Přidáme několik prolisovaných stroužků česneku, krátce je osmahneme spolu s cibulí a zalijeme horkou vodou.
Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky a bujónovou kostku, opepříme, okmínujeme, osolíme a vaříme, dokud brambory nezměknou. Těsně před koncem vaření přidáme do polévky uzené maso nakrájené na kostičky.
Do hotové polévky přidáme zbylý prolisovaný česnek a majoránku. Rozdělíme ji do misek nebo talířů a každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a osmaženým chlebem nakrájeným na kostičky (krutony).
Poznámka k receptu
Máte-li rádi ostřejší polévky, přidejte spolu s bramborami i trochu mletého chilli.
Načítám komentáře...