Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Seznam surovin
- cibule 100 gramů
- zázvor 50 gramů
- bujon zeleninový 30 gramů
- sůl
- česnek 50 gramů
- skořice 5 gramů (mletá)
- olej slunečnicový 2 lžíce
- kokosové mléko 150 mililitrů
- nové koření 5 gramů (celé)
- mouka kukuřičná 100 gramů (hladká)
- dýně 500 gramů (Hokaido)
- semínka dýňová 20 gramů
- smetana 50 mililitrů
- vývar zeleninový 1 litr
- pepř černý 1 gram (celý)
- bobkový list 5 kusů (celý)
Postup přípravy
Na slunečnicovém oleji zpěníme cibulku a přidáme dobře opláchnutou, na kostičky 2x3 cm nakrájenou dýni (není třeba ji zbavovat slupky). Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme česnek, sůl a zázvor.
Bobkový list, nové koření a celý pepř dáme do sítka a vložíme do polévky. Když je dýně měkká, sítko vyndáme, dýni rozmixujeme, zahustíme kukuřičnou moukou, přidáme zeleninový bujón a provaříme.
Nakonec polévku zjemníme přidáním kokosového mléka. Sušená dýňová semínka opražíme a nasypeme do polévky při jejím podávání.
Načítám komentáře...