Dýňový krém s granátovým jablkem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Dýni rozpulte, vydlabejte vláknitou část i se semínky a zbytek nakrájejte na menší kostky. Pekáč vyložte pečicím papírem, vsypte dýni a pečte ji v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.

2. Ohřejte vývar, vsypte do něj quinou a vařte 10 - 15 minut, dokud nezměkne. Ohřejte kokosové mléko (díky tomu, že obě tekutiny později přidáte do hrnce horké, zkrátíte dobu vaření a zelenině zachováte víc vitaminů).

3. Na kokosovém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, přisypte skořici a nadrobno nakrájený zázvor. Minutku opékejte, aby se koření rozvonělo. Přidejte pečenou dýni a zalijte ji horkým kokosovým mlékem. Vařte 5 minut a pak rozmixujte dohladka. Pyré rozřeďte vývarem s quinoou. Přidejte zrnka granátového jablka, utřené stroužky česneku (bez vnitřního klíčku) a krátce povařte. Porce ještě ozdobte granátovými zrnky a nasekanou mátou.

Poznámka k receptu

Janina varianta dýňové polévky je díky krátkému vaření zdravější a vhodná i pro uspěchané dny. Nejvíc vás ale dostane kombinace sladké dýně a pikantního granátového jablka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...