Dýňový krém s nočkem ze zakysané smetany
Seznam surovin
- dýně 1 kilogram (muškátová)
- brambory 2 kusy (větší)
- cibule 1 kus
- vývar zeleninový
- šafrán
- citron
- máslo
- kardamom (mletý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- cukr
- smetana zakysaná
- olej lanýžový
- řeřicha (čerstvé klíčky)
Postup přípravy
Dýni opláchneme, oloupeme, zbavíme pecek a rozřežeme na kusy, které opečeme v troubě při teplotě 170C dozlatova.
Cibuli a oloupané brambory nakrájíme na kostky, orestujeme na másle, přidáme šafrán a zalijeme vodou, či vývarem. S tekutinou pracujeme s rozumem, abychom neměli příliš řídkou polévku.
Přidáme opečenou dýni, uvaříme doměkka. Rozmixujeme, dochutíme solí, cukrem, kardamomem, mletým pepřem a citrónovou šťávou.
Při servisu přidáme noček zakysané smetany, zakápneme lanýžovým olejem a zdobíme klíčky řeřichy.
Načítám komentáře...