Dýňový krém s nočkem ze zakysané smetany

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dýni opláchneme, oloupeme, zbavíme pecek a rozřežeme na kusy, které opečeme v troubě při teplotě 170C dozlatova.

Cibuli a oloupané brambory nakrájíme na kostky, orestujeme na másle, přidáme šafrán a zalijeme vodou, či vývarem. S tekutinou pracujeme s rozumem, abychom neměli příliš řídkou polévku.

Přidáme opečenou dýni, uvaříme doměkka. Rozmixujeme, dochutíme solí, cukrem, kardamomem, mletým pepřem a citrónovou šťávou.

Při servisu přidáme noček zakysané smetany, zakápneme lanýžovým olejem a zdobíme klíčky řeřichy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...