Francouzská cibulačka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a olej a opékáme za stálého míchání asi 15 minut. Přidáme sůl a trochu cukru, zmírníme plamen a pomalu opékáme dalších 30 minut. Pak cibuli zasypeme moukou a opékáme ještě 3 minuty.

Hrnec stáhneme z plamene, cibuli zalijeme vlažným vývarem, přidáme bílé víno a nakrájenou bazalku s tymiánem, přivedeme k varu a polévku vaříme 30 minut.

Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem a před podáváním do ní nalijeme koňak.

Poznámka k receptu

K cibulačce se nejlépe hodí plátky světlého chleba nebo bagety opečené v troubě pod grilem, posypané nastrouhaným ementálem a ještě krátce zapečené pod grilem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...