Ful Nabed - rajčatová polévka
Seznam surovin
- cibule 1 kus (nakrájená)
- olej olivový 2 lžíce
- mrkev karotka 1 hrnek
- česnek 3 stroužky
- kmín 1 lžička
- rajčata 1 hrnek
- vývar zeleninový 4 hrnky
- paprika sladká 1,5 lžičky
- pepř cayenský 1/2 lžičky
- bobkový list 2 listy
- pepř černý 1/2 lžičky (mletý)
- petržel hladkolistá 2 lžíce
- šťáva citronová 3 lžíce
- fazole 1 konzerva (fava)
- máta (na ozdobení)
Postup přípravy
Namočte nakrájenou cibuli do olivového oleje, dokud nezjemní.
Přidejte nakrájenou karotku, česnek, kmín a krátce povařte. Vmíchejte rajčata nakrájená na kostičky, vývar, papriku, kajenský pepř, bobkové listy, sůl a pepř a zamíchejte. Vařte na středním ohni, dokud
karotka nezměkne.
Vmíchejte do polévky petržel, citronovou šťávu a fava fazole do polévky a jemně zahřejte.
Polévku podávejte ozdobenou lístky máty.
Načítám komentáře...