GAZPACHO
Seznam surovin
- rajčata 300 gramů
- paprika červená 2 kusy
- okurka salátová 1/2 kusu
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 100 mililitrů
- ocet vinný 50 mililitrů
- kmín římský 1 špetka
- vejce 1 kus (vařené)
- paprika (na ozbodu)
- pistácie (drcené na ozdobu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Zeleninu nakrájejte na kousky, česnek prolisujte. Vložte do nádoby, přidejte 50ml studené vody nebo tři větší kostky ledu – podle toho, jak rychlé chcete zchlazení. Rozmixujte a dochuťte olejem, octem, solí a pepřem.
2. Hotovou polévku ozdobte – my jsme použili vařené vajíčko, pistácie a syrovou papriku nakrájenou na kostičky. Hodí se ale třeba i chorizo.
Načítám komentáře...