Houbová bramboračka
Postup přípravy
V kastrůlku rozehřejeme 0,4 dl oleje a necháme na něm zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku, kterou necháme vychladnout.
Brambory nakrájíme na osminky a vhodíme je do hrnce s vroucí osolenou vodou (asi 1,5 litru). Asi po dvou minutách varu odebereme dvě naběračky vývaru z brambor a rozmícháme ho s připravenou vychladlou jíškou. Přidáme kmín a směs opatrně vmícháme do hrnce k vařícím se bramborám.
Houby nakrájíme, zprudka je opečeme na zbylém oleji, osolíme a také přidáme k bramborám. Pak přidáme na plátky nakrájenou mrkev, plátky česneku a lístky majoránky a zvolna pokračujeme ve varu, dokud zelenina a brambory nejsou měkké.
Polévku podle chuti přisolíme, vmícháme do ní nakrájenou jarní cibulku a podáváme, nejlépe s čerstvým chlebem.
Načítám komentáře...