Hustá mrkvová polévka
Seznam surovin
- máslo 1/4 hrnku
- cibule 1 kus
- mrkev 6 kusů
- vývar kuřecí 5 hrnků
- sůl
- pepř černý (mletý)
- kmín
Na ozdobení:
- smetana 1 hrnek
- petržel hladkolistá 1/4 hrnku
- sherry suché 2 lžíce
Postup přípravy
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev a brambory a vše osmahneme.
Zeleninu zalijeme kuřecím vývarem, přidáme sůl, pepř a kmín (vše podle vlastní chuti a zvyku) a směs necháme povařit.
Jakmile mrkev změkne, odstavíme polévku z plotny a po vychladnutí ji rozmixujeme.
Načítám komentáře...