Il minestrone delle virtù - Polévka cností

Seznam surovin

Na luštěniny:

Na základ polévky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Den předem namočte všechny luštěniny - každý druh do jiného hrnce. K cizrně a fazolím přidejte stroužek česneku ve slupce.

2. V den „D“ zalijte nožičky vodou, přidejte neoloupanou cibuli a očištěnou mrkev i řapík celeru. Osolte a na mírném plamenu vařte, dokud maso nezměkne. Vyndejte, nechte zcela zchladnout, z nožiček oberte maso i kůži a vše nakrájejte nadrobno. Vývar uschovejte.

3. Luštěniny několikrát propláchněte a poté je v čisté vodě – opět každý druh zvlášť – uvařte téměř do měkka a sceďte.

4. Udělejte základ polévky. Ve velkém hrnci na oleji do růžova opečte najemno pokrájenou cibuli, přidejte pancettu nakrájenou na kousky a nechte ji řádně rozvonět. Pak přidejte na kousky pokrájenou mrkev a řapíky celeru a opékejte do změknutí. Vsypte rozdrcený česnek, bylinky a promíchejte.

5. K základu přidejte pokrájené maso, kůži z nožiček a všechny uvařené luštěniny. Promíchejte, přidejte pokrájená rajčata, hrášek, na kostičky nakrájenou zeleninu a vše zalijte vývarem z nožiček, případně vodou, a vařte 45 minut do absolutního změknutí veškeré zeleniny a luštěnin.

6. Těstoviny uvařte zvlášť a před servírováním je dejte do hrnce.

7. Podávejte ozdobené strouhaným pecorinem a trochou bylin.

Poznámka k receptu

Polévka vám dá při přípravě zabrat, ale všechen čas bohatě vrátí. Její chuť je nenapodobitelná a naprosto nejlepší, když se den dva odleží.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...