Italská čočková polévka
Seznam surovin
- čočka 150 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- cibule 1 kus (středně velká)
- česnek 1 stroužek
- mrkev 2 kusy
- celer 1/4 kusu
- feferony 1 špetka
- sůl
- petrželka velkolistá
Postup přípravy
1. V kastrolu zpěňte na oleji cibuli nakrájenou na nudličky.
2. Pak k ní přidejte česnek nakrájený na plátky a jen lehce ho osmažte.
3. Vsypte mrkev nakrájenou na tenká kolečka, celer nakrájený na nudličky, rajský protlak a feferonky a vše chvilku restujte.
4. Zalijte 1 litrem horké vody, přidejte předem namočenou čočku (stačí 2 hodiny), přiveďte k varu a pomalu vařte asi 20 minut. Na závěr polévku osolte a posypte najemno nasekanou petrželkou
Načítám komentáře...