Jarní ředkvičková polévka
Seznam surovin
- ředkvičky 2 svazky
- cibulová nať 2 kusy
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (nasekaná)
- máslo 1 lžíce
- vývar masový 750 mililitrů
- smetana 150 mililitrů
- víno bílé 50 mililitrů
- muškátový oříšek 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cibulky oloupejte a najemno nasekejte. Nať nakrájejte na nudličky a dejte stranou na ozdobu.
Cibulku a petrželovou nať zpěňte na másle. Zalijte vývarem, osolte, okořeňte muškátovým oříškem a povařte asi 5 minut. Ve smetaně rozmíchejte nahrubo nastrouhané ředkvičky, vlijte do
polévky a už jen prohřejte.
Přilijte víno, dochuťte solí a rozdělte na porce.
Poznámka k receptu
Každou posypte troškou cibulkové natě.
Načítám komentáře...