Jarní zeleninová polévka 1
Seznam surovin
Na polévku:
- máslo 2 lžíce
- mrkev karotka 4 kusy
- celer řapíkatý 2 větvičky (+ lístky na ozdobení)
- cibulka jarní 4 kusy
- fazolky zelené 200 gramů
- vývar drůbeží 1 litr
- sůl
Na těstíčko:
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná polohrubá 4 lžíce
- libeček 1 lžíce (nasekaný)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
V hrnci nechte zpěnit máslo. Přisypte karotky, řapíkatý celer, jarní cibulky a fazolky – všechno nakrájené na menší kousky – a lehce orestujte.
Přilijte vývar, osolte a vařte 15 minut.
Mezitím si připravte řidší těstíčko. Vejce prošlehejte se 4 lžícemi vody, s polohrubou moukou a jemně nasekaným libečkem. Osolte a přes hrubé struhadlo nebo pomocí vidličky těstíčko zvolna lijte do polévky a ještě 3 minuty povařte.
Polévku ozdobte lístky řapíkatého celeru.
Načítám komentáře...