Jemná zeleninová polévka II
Seznam surovin
- vývar kuřecí 8 decilitrů
- mrkev 1 kus
- celer řapíkatý 1 kus (stonek)
- kedlubna 1 kus (menší)
- cibule 1 kus (střední)
- sýr Čedar 50 gramů (světlý)
- těstoviny 50 gramů (drobné)
- sýr tavený 40 gramů (smetanový - 45%)
- smetana 1 decilitr
- máslo 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
- pažitka (na ozdobení)
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme máslo, zasypeme ho moukou a za stálého míchání ji osmahneme dozlatova. Zalijeme ji studeným vývarem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a necháme zvolna provářet.
Kedlubnu a cibuli oloupeme, mrkev a celer očistíme a vše nakrájíme na drobné kostičky. Orestujeme je krátce na oleji a přidáme do hrnce s polévkou.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka a slijeme. Vmícháme je spolu se smetanou, taveným sýrem a nastrouhaným čedarem do polévky a dovaříme doměkka. Polévku podle chuti přisolíme, rozdělíme na talíře a každou porci posypeme pažitkou.
Načítám komentáře...