Kapustová polévka
Seznam surovin
- párek 200 gramů (telecí)
- kapusta 250 gramů
- vývar 6 decilitrů
- rajčátka cherry 8 kusů
- cibule 1 kus
- smetana na vaření 1,5 decilitru
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- olej 2/3 decilitru
- česnek 2 stroužky
- rajčatový protlak 1 lžíce
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- sůl
Postup přípravy
Kapustu zbavíme košťálu a ovadlých listů a nakrájíme ji najemno. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky.
V kastrolu zahřejeme dvě třetiny oleje a za stálého míchání na něm zesklovatíme cibuli. Přidáme kapustu a dále mícháme, až kapusta trochu změkne. Pak přidáme česnek, mletou papriku a protlak, promícháme a zalijeme vývarem. Vše přivedeme k varu a necháme dusit do poloměkka.
Přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a mícháme. Když polévka zhoustne, snížíme teplotu a zvolna vaříme doměkka.
Párky oloupeme, nakrájíme je na plátky a opečeme je spolu s půlkami rajčátek na pánvi na zbylém oleji. Přidáme je také do polévky, ještě ji krátce povaříme a podle chuti přisolíme.
Načítám komentáře...