Kukuřičná polévka
Seznam surovin
- kukuřice 2 kusy ((záleží na velikosti))
- vývar zeleninový 500 mililitrů
- cibule šalotka 1 kus
- máslo 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- kurkuma 1 špetka ((na barvu polévky))
- chléb bílý 2 plátky
- rozmarýn 1 snítka ((na ozdobu))
Postup přípravy
1. Oloupanou a nakrájenou šalotku, vložíme do hrnce s rozpuštěným máslem. A restujeme dozlatova.
2. Kukuřici zbavíme slupky a oloupeme žlutá zrnka a následně dáme do hrnce k cibuli. Chvíli restujeme, aby se "skamarádili" vybrané druhy chutí.
3. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Cca 15 minut.
4. Polévku rozmixujte a okořeňte solí a kurkumou.
5. Hotovou polévku servírujeme s opečenými chlebovými krutony a snítkou z rozmarýnu.
Načítám komentáře...