Kukuřičná polévka - letní
Seznam surovin
- kukuřice 400 gramů (zmražená)
- mrkev 1 kus
- petržel kořenová 1 kus
- cibule 1 kus
- mléko 125 mililitrů (nebo smetana)
- máslo 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- vejce 1 kus
- kopr
- sůl
Postup přípravy
1. Zrnka kukuřice, očištěnou kořenovou zeleninu a překrojenou cibuli (i se slupkou) vařte asi 10 minut v 1,5 l osolené vody.
2. Poté vlijte mléko a přidejte máslo promíchané s moukou. Nechte ještě asi 10 minut probublávat. Nakonec vmíchejte rozšlehané vejce, polévku dochuťte a podávejte ji posypanou najemno nakrájeným koprem.
Poznámka k receptu
V této polévce se prolínají chutě jihu i severu země. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Načítám komentáře...