Lehká bramboračka
Seznam surovin
- brambory 4 kusy (střední)
- celer řapíkatý 2 kusy (stonek)
- květák 150 gramů
- mrkev 1 kus
- olej olivový 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- tymián 4 snítky
- sůl
- petržel kadeřavá/kudrnka
Postup přípravy
Brambory a mrkev oloupeme, celer a květák očistíme, vše omyjeme a nakrájíme na kousky, květák nakrájíme na růžičky.
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme brambory, mrkev, celer a na plátky nakrájený česnek a vše krátce orestujeme. Zeleninu zalijeme 1,5 litru vody, přidáme lístky tymiánu, osolíme a pomalu vaříme, dokud zelenina nezměkne. Na závěr přidáme růžičky květáku a polévku už jen krátce necháme přejít varem.
Hotovou polévku rozdělíme do talířů a každou porci posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s pečivem.
Načítám komentáře...